Putipuhdasta joululahjaksi

Saimme viime viikolla satsin Intiasta matkanneita hamppu- ja nokkoslankoja, joista neuloimme eilen pesukintaita ja tiskirättejä. Luonnolliset langat tuntuivat vyyhdillä karheilta, kuten asiaan kuuluu, mutta osoittautuivat mukaviksi työstettäviksi. Ekologiset, värjäämättömät langat paranevat ja pehmenevät käytössä ja omaavat oivan imukyvyn. Ja nokkoslangasta vielä sen verran, että se on a) koinkestävää ja b) ei-homehtuvaa – siis justiinsa sopivaa tiski- ja pesurätteihin. Pellavankaltainen nokkonen passaa myös löyhiin, paksuilla puikoilla tehtyihin neuleisiin. Samat ominaisuudet pätevät myös 100-prosenttiseen hamppulankaan.

Pesukintaan ohje
Luo 36  s 4,5 mm puikoille ja neulo aina oikein -neuletta, kunnes kappaleen korkeus on 20 cm. Päättele huolellisesti ja ompele saumat kiinni päältä ja toiselta pitkältä sivulta. Virkkaa sitten ripustuslenkki. 1. Tee 15 kjs. 2. Virkkaa kuhunkin kjs:aan ks. 3. Ompele lenkki kiinni pesukintaan kulmaan.

Tiskirätin ohje
Luo 40 s 4 mm puikoille ja neulo aina oikein -neuletta, kunnes kappaleen korkeus on 22 cm. Päättele huolellisesti.

P.S. Lisäämme hamppu- ja nokkoslangat tänään verkkokauppaamme.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>